به گزارش پایگاه خبری کیلان نیوز، علی افضلی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند با بیان اینکه فرهنگ هر منطقهای تا حد زیادی با خوراک و غذاهای آن منطقه گرهخورده است، اظهار کرد: امروزه با پیشرفت جوامع و استفاده از انواع گوناگون غذاها در زندگی روزمره ، برخی غذاها ، به ویژه غذاهای محلی فقط به منطقه ای خاص محدود شده و یا رو به فراموشی است.
وی افزود: کنارگذاشتن سنتها، آداب و رسوم باعث شده بسیاری از عادات مردم روبه فراموشی سپرده شود و تأثیرپذیری از برخی عادتهای زندگی شهری باعث شده مردم برای تهیه غذاهای آماده و آسان بیشتر تمایل نشان دهند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند تصریح کرد: برای نزدیکتر کردن مردم به سنتهای گذشته، معرفی غذاهای بومی و محلی، خاصیت مواد مصرفی در آن غذاها و روش طبخ آن میتواند اشتیاق را در افراد جامعه جهت استفاده از غذای محلی ، تقویت کند.
افضلی گفت: هدف از معرفی غذاهای محلی و بومی این است که ضمن تاکید بر پیشینه غنی و ارزشمند فرهنگی منطقه، خانوادهها دوباره به غذاهای سنتی روی آورده و همچنین کمک بسزایی در رونق گردشگری منطقه با جذب گردشگر به منظور تجربه چشیدن این غذای لذیذ خواهد نمود.
وی ادامه داد: یکی از غذاهای محلی شهرستان قلیفک پلوی کیلانی است، قلیفک پلو یک نوع غذای بومی و محلی مختص منطقه کیلان دماوند میباشد و معرفی آن می تواند به جذب گردشگر به منطقه کمک بسزایی داشته باشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند بیان کرد: قلیفک نوعی لوبیا چیتی است که در منطقه کیلان و شمال ایران کشت می شود و مردم کیلان سال هاست که با این لوبیا که در اواسط تابستان برداشت می شود، غذای قلیفک پلو را با گوشت گوسفندی و ته دیگ کدو و بعضا با قیسی و ادویه مخصوص این غذا که شامل دارچین، جوز هندی، ریشه جوز هندی، میخک ، زردچوبه، زیره و گل محمدی هست، درست میکنند.






