• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
در بازدید مدیرعامل هلال احمر استان تهران از شهر کیلان مطرح شد؛

بررسی حوادث و بلایای طبیعی در شهر کیلان/ ارتقای تجهیزات امداد و نجات منطقه کیلان ضروری است

  • کد خبر : 762
  • 09 بهمن 1401 - 19:23
بررسی حوادث و بلایای طبیعی در شهر کیلان/ ارتقای تجهیزات امداد و نجات منطقه کیلان ضروری است
در بازدید مدیرعامل هلال احمر استان تهران از شهر کیلان حوادث و بلایای طبیعی در شهر کیلان بررسی و بر ارتقای تجهیزات امداد و نجات منطقه کیلان تأکید شد.

به گزارش پایگاه خبری کیلان نیوز، شاهین فتحی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران به همراه جمعی از معاونان و طاهری رئیس هلال احمر شهرستان دماوند به منظور بررسی شرایط منطقه به لحاظ حادثه خیزی، ترافیک عبوری و چگونگی ارتقاء تجهیزات امداد و نجات در شورای اسلامی شهر کیلان حضور یافتند.

پیمان آقاجان احمدی رئیس شورای اسلامی شهر کیلان در آغاز این نشست ضمن خوش آمدگویی به حاضران در جلسه گفت: کیلان شهری کهن است که بیش از چهارده هزار سال قدمت و ۷۰ سال سابقه شهرداری دارد. مسئولیت خدمت‌رسانی در بحث امداد و نجات در منطقه بزرگ کیلان را آتش نشانی و اورژانس شهر کیلان عهده دار هستند و این در شرایطی هست که امکانات و تجهیزات کافی در اختیار نداریم و اعتبارات شهرداری کیلان هم پاسخگوی این نیاز نیستند.

وی اضافه کرد: منطقه بزرگ کیلان از جاده قدیم کیلان و منطقه وادان آغاز شده و محدوده‌ای تا مرز استان سمنان را شامل می‌شود؛ در این میان جاده‌هایی داریم که از پر پیچ و خم‌ترین محور‌های مواصلاتی منطقه هستند که از استاندارد لازم برخوردار نبوده و سطح آن‌ها هر روز و ساعت شاهد حوادث تلخ و دردناک هستند.

آقاجان احمدی عنوان کرد: بخش عمده‌ای از این منطقه در میان کوه‌های بلند با دره‌های سیل خیز احاطه شده که در پی نزولات آسمانی با دبی بالا مستعد هولناک‌ترین سیلاب‌ها و در ماه‌های آخر بهار و تابستان آتش سوزی‌های متعدد را تجربه می‌کنند.

وی ادامه داد: این‌ها بخشی از آن نیازیست که الزام ارتقاء وضعیت و بهبود نحوه خدمت‌رسانی در بحث امداد و نجات را سبب می‌گردن؛   توسعه طولی شهر کیلان را به لحاظ زیبایی چشم نواز، گردشگری و نیاز امروز انسان در جستجوی نوستالژیک، بوم گردی و طبیعت منحصر به فرد نموده اما در هنگام مواجه شدن با حوادث به امکانات قابل توجهی نیازمند ساخته است.

رئیس شورای اسلامی شهر کیلان با اشاره به سیل تابستان گذشته گفت: با لطف خداوند و به واسطه لایروبی خوبی که پاییز سال قبل در بستر رودخانه شهر انجام دادیم و با بسیج امکانات شهرداری و در اختیار گرفتن دستگاه‌های بخش خصوصی توانستیم آن سیل را به نحو احسن مدیریت کنیم؛ اما آن جمعه شب واقعاً فراموش شدنی نیست.

روایتی از شب حادثه تابستان در منطقه کیلان/ ده‌ها خودرو و سرنشینان بیگناهِ گیر افتاده در محل نجات یافتند

آقاجان احمدی اضافه کرد: بخشی از روز را درگیر جستجو و ر‌هایی جسد بنده خدایی بودیم که در آوار دیوار سست شده هنگام بارندگی مانده بود بخش دیگر هم به برداشت گل و لای وسیع در قسمت‌هایی از شهر گذشت و بعد از روزی دشوار و پر دلهره ساعات ابتدایی شب درست وقتی که در محلات داخلی همچون سرآسیاب درگیر سیل بودیم خبر دادند که تعداد زیادی خودرو در محور کمربندی قبل از ساران به دلیل ریزش کوه امکان عبور نداشته و متاُسفانه احتمال ریزش مجدد کوه با شدت بیشتر که می‌توانست حادثه تلخی را منجر شود وجود دارد.

وی افزود: اینکه در آن شرایط و با وجود درگیر بودن همه تجهیزات چطور توانستیم یک لودر به محل اعزام کنیم بماند؛ اما همان لودر هم در سیلاب قبل از قلعه حاج عسگر درگیر شد و چه زمان سختی بود آن هنگام که دائماً دوستان از محل درباره احتمال ریزش کوه در محل متوقف ماندن ده‌ها خودرو و وقوع حادثه‌ای جبران ناپذیر می‌گفتند؛ جای شکر دارد که به لطف خداوند لودر اعزامی و سایر ادوات بعد از جمع‌آوری مشکلات سرآسیاب و قلعه حاج عسگر قبل از ریزش مجدد کوه به محل رسیدند و به این صورت ده‌ها خودرو و سرنشینان بیگناهِ گیر افتاده در محل نجات یافتند.

رئیس شورای اسلامی شهر کیلان اظهار کرد: مدیریت شهر کیلان با توکل بخداوند بدون ادعا با حداقل تجهیزات و بدون دریافت کمترین کمک (که البته درخواست هم کرده بودیم. ) سیل تابستان گذشته را پشت سر گذاشت و نه تنها به همه روستا‌های منطقه بزرگ کیلان که برای برداشت گل و لای درخواست کمک داشتند؛ بلکه به رودهن و برخی روستا‌های دیگر هم نیرو و ادوات اعزام کرد.

نمی توان از شهرداری کیلان توقع فراهم نمودن همه این تجهیزات را داشت/ احداث یک مرکز هلال احمر در منطقه کیلان

وی تصریح کرد: به خیر گذشتن سیل تابستان به آن معنی نیست که با این تجهیزات امکان عبور از حوادث احتمالی آتی هم ممکن است و به همین اندازه تجهیزات شهر و منطقه دلخوش کرد؛ نمی‌توان از شهرداری کیلان توقع فراهم نمودن همه این تجهیزات را داشت؛ باید قبل از وقوع به فکر بود با توجه به شرایط ویژه و نیاز حاصل از آن به حمایت‌های مسئولان شهرستانی و استانی در این زمینه نیازمندیم.

آقاجان احمدی بیان کرد: ما این نیاز و الزام قابل توجه به امکانات را در مکاتبات مختلف به اطلاع مسئولان امر رسانده و توقع داریم قبل از آنکه دیر شود شاهد اقدامات لازم باشیم؛ در اینجا هم جا دارد تقدیر و تشکر ویژه‌ای داشته باشیم از نماینده پرتلاش منطقه رسولی نژاد که مثل همیشه در کنارمان بوده و در این زمینه هم با مکاتبات متعدد ما را حمایت نموده‌اند.

وی با اشاره به حضور فتحی گفت: حضور شما، هیئت همراه و بررسی شرایط حادثه خیز منطقه می‌تواند منجر به احداث یک مرکز هلال احمر در منطقه کیلان باشد؛ ما پنجاه هزار متر زمین برای احداث پد بالگرد و سوله بحران در اختیار داشته و در حال آماده‌سازی نقشه و طرح مربوط هستیم می‌توانیم این مرکز را احداث کنیم تا با کمک شما به یک مرکز معین امداد و نجات و تاُثیر‌گذار در این منطقه بزرگ تبدیل گردد؛ قبل از احداث آن هم با توجه به نیاز منطقه به هر شکل ممکن تقاضای حضور نیرو و تجهیزات لازم هلال احمر را داریم.


بررسی راهکار‌های لازم برای تاُسیس پایگاه امداد جاده‌ای شهر کیلان

فتحی مدیر عامل جمعت هلال احمر استان تهران در ادامه این نشست گفت: خوشحالیم که توفیق داده شد که مسیر خدمات گشایش پیدا کند و سعادتی شد در خدمت دوستان باشیم.

وی افزود: جمعت هلال احمر در سال ۱۴۰۱ صدمین سال تأسیس را در کشور می‌گذراند، صد سال از آغاز خدمت بی‌منت هلال احمر گذشت؛ هلال احمر در همه عرصه؛ ‌ها همچون حوزه دارو، درمان، امداد و نجات، امور حمایتی و… خدمات داوطلبانه انجام می‌دهد و وجهی هم در قبال این خدمات دریافت نمی‌کند.

فتحی ادامه داد: هلال احمر برای اینکه بتواند خدماتش را توسعه بدهد و حداقل در حوزه امداد و نجات کار‌های زیر بنایی انجام دهد طرحی را به عنوان خانه هلال مطرح کرده و  مدیریت آن را دست متولیان شهری، روستایی داد وظایف هلال احمر از قبیل آمادگی و آموزش مردم، تیم‌بندی مردم، یک دپو از اقلام ضروری مورد نیاز برای زمان حادثه در این مراکز انجام می‌شود و تا به حال ۲۰۰ خانه هلال در استان تهران تأسیس گردیده است و ما برای تاُسیس پایگاه الزاماتی را داریم، برای اخذ مجوز پایگاه یک مقدار کارمان دشوار است.

فتحی گفت: شهرستان دماوند دو مسیر با خطر‌پذیری بالا دارید که یک مسیر آن محور کیلان است؛ دو راهکار برای تاُسیس پایگاه وجود دارد که آن‌ها در اینجا مطرح و بررسی گردید.

وی تصریح کرد: برای تاُسیس پایگاه اگر یک کاری انجام بشود و محلی آماده شود متولیان امر بیایند ببینند و بدانند که کار جدی است می‌شود اقدامات لازم را هم در بحث تجهیزات امداد و نجات و هم سوله بحران و دپوی امکانات به نتیجه رساند.

شایان ذکر است در پایان این جلسه، از محل‌های پیشنهادی مدیریت شهر به منظور احداث پایگاه موقت و هم زمین پنجاه هزار متری اختصاص یافته به سوله بحران و پد هلیکوپتر همچنین امکانات واحد آتشنشانی شهرداری کیلان بازدید شد.

لینک کوتاه : https://kilannews.ir/?p=762

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.